Sminktips, det kan man aldrig få för mycket av, eller hur? Vi ger dig gärna bra råd för smink och sminkning. Dels fem bra tips, för både nybörjare och proffs, dels fem bra tips för hur du kan sminka dig att se yngre ut! Håll till godo.

5 enkla sminktips

Vårt första tips är hur du undviker att få en massa mascara-kladd runt ögonen. Det kan du enkelt slippa genom att ta en plastsked och hålla den under nedre fransraden då du applicerar din mascara!

Tips nummer två, är hur du snabbt kan då nagellacket att torka. Måla dina naglar i ett varmt rum och ha varma händer! Svårare än så är det inte. Har du superbråttom, använd en fön på medelvärme för att få dem torka snabbare.

Tredje tipset är hur du bäst vässar din kajalpenna utan att den går sönder. Lägg den i frysen! När den är kall är det så mycket lättar att vässa den.

I vårt fjärde tips så lär vi dig laga ett läppstift. De tenderar ju att gå av ibland. Men ingen fara! Ta en tändare eller tändsticka. Värm sedan försiktigt upp läppstiftets ändar och lappa samman de båda delarna!

Tips nummer fem är hur du får ditt smink att hålla hela dagen. Det gör det om du använder dig av en setting spray.

5 makeuptips som får dig att se yngre ut

Om du vill se yngre ut, så kan du följa våra bra råd för smink och sminkning. För att se ungdomlig och fräsch ut så är det bara att använda rätt teknik, har rätt textur och rätt färger.

Börja med att ha en lätt bas. Huden blir gärna slapp samt kan få missfärgningar med åldern. Använd dig då av en foundation som ger lyster och täcker. Skippa tunga och mattande foundations. Använd den lätta foundationen tillsammans med en concealer för att dölja skavanker.

Något som kan få dig att se yngre ut, det är att använda rouge. Du kan massera in det på ditt kindbens högsta punkt. Använd gärna ett skimrande rouge som mjukar upp fina linjer.

Ett annat problem man kan få som äldre är att ögonlocken börjar hänga något. Detta kan du dölja genom att göra en smart konturering. Välj en ögonskugga som är mjuk och matt. Applicera sedan den i globlinjen. Det ger dina ögon mer djup. Undvik ljusa och glittrande produkter.

Ögonbrynen tenderar att bli glesare med åren, så använd gärna en brynskugga. Med den kan du enkelt fylla i luckor. Du kan även tillföra struktur med en ögonbrynsgel samt använda dig av en ögonbrynspenna i en naturlig färg.

Ett annat problem som kan komma med åldern är att läpparna blir tunnare. Du kan med fördel undvika att använda dig av läppenna och matta läppstift, för det gör bara att de ser ännu tunnare ut. Använd läppglans på mitten av nedre läppen för att fejka fylliga läppar istället! När det gäller färger, undvik  blekrosa, mörk aubergine och bruna toner. Satsa hellre på mjuka nyanser av korall och röda läppstift.