Många av oss drömmer om att ha perfekta ögonbryn som kan rama in våra ögon samt lyfter dem och ger oss den där intensiva blicken. Det är inte så svårt att uppnå detta resultat, det är bara att följa våra tips. Bland annat kan det vara bra att investera i bra smink ögonbryn. Det kan du hitta på https://gosh.se/smink/ogonbryn-smink. Sedan är det även bra att forma det på rätt sätt, det enligt en formel som finns att utgå från.

Det du ska göra, det är att hitta din form. Det kan du göra genom att ta en penna och lägga den vid den yttersta punkten på din näsvinge. Lägg den på så vis att den linjerar yttersta punkten av ögat. Det är där dina bryn bör sluta. Lägg sedan pennan så att den linjerar utkanten av irisen. Det är där brynets högsta punkt ska vara. Sist så lägger du pennan så att den linjerar innersta delen av ögat. Där bör dina bryn börja! Sedan är det bara att ta fram ditt smink för ögonbryn och köra igång. 

Börja med dina ögonbryn

Nu ska du använda dig av olika ögonbryn smink för att få till dina ögonbryn på bra sätt. Du kan ta en ögonbrynspenna eller använda dig av en torr brynskugga tillsammans med en styv pensel. Måla sedan ett streck vid undre kanten på brynet. Det ger en lyftande linje. Se sedan till att måla i små drag, inte i ett enda långt streck. 

Sedan kan du gå vidare med att måla en linje i övre kanten på brynet. Börja strax innan själva böjen på brynet. Sedan fortsätter du mot den yttre kanten på brynet. 

Fortsätt med att måla små lätta strimmor på de platser du känner behöver få mer färg eller som behöver fyllas i. Använd gärna en brynborste för att få det att smälta samman. 

Du kan istället för att använda en ögonbrynspenna använda dig av färgat brynvax. Måla uppåt snarare än att måla medhårs. 

När du känner att du är helt nöjd med din form på brynen samt att de har fått en jämn och fin färg, så är det då dags att se till så att de fixeras. Du kan då använda dig av ögonbrynsgel för att göra det. Du kan använda en som är transparent, alltså helt genomskinlig. 

Sist men inte minst, så är det dags att göra en snygg avslutning. Det kan du göra antingen med hjälp av en skimrande highlighter eller så tar du en matt ljus concealer. Applicera detta precis under brynet. Det är allra viktigast att lägga det under bågen på ditt bryn. Det gör att de kommer att framträda på ett riktigt snyggt sätt samt att du ser genas piggare ut!

Bonustips

Se till så att du både är kräsen och noggrann när du ska välja färg för ditt smink ögonbryn. Det gäller ju att se till att det ser naturligt ut, inte att det syns att det är påmålat! Oftast bör du gå en nyans ljusare än vad du tror!