Det som är så bra med ett vardagsrum det är i att där kan du ha flera olika sorters lampor som kompletterar varandra på ett bra sätt. Du kan till exempelvis satsa på en snygg lampa i taket samt ha en fin golvlampa svart metall. Sedan även ha olika lampor och annan belysning med! 

Golvlampor för ditt vardagsrum

Om du har ett stort vardagsrum, så kan det vara bra att även ha en hel del olika sorters belysning. Något som gärna glöms bort i de moderna hemmen, det är golvlampan! Men idag finns det så pass många olika varianter, så det är lätt att variera dig! Du kan satsa på en golvlampa i svart metall, eller en i mässing om du föredrar det. Det finns golvlampor med en skärm, eller med flera. 

En fördel med golvlampor, det är att du kan ha dem lite varstans i ditt vardagsrum. En golvlampa svart metall passar till exempel mycket bra att ha vid soffan eller i ett mörkt hörn. 

Taklampor för ditt vardagsrum

Oavsett rum så bör det finnas minst två eller tre, men gärna fler lampor. Man brukar tala om att det ska vara 5–9 olika ljuskällor i ett normalstort vardagsrum. Utöver att satsa på golvlampor, så är det rätt bra att även ha en taklampa. Ofta är det denna lampa som så att säga fångar ögat allra först. Den är dels en del av inredningen, men dels ett måste att ha. Det för att få ett bra allmänljus då det är dags att städa som ett exempel.

Vad för taklampa du ska satsa på, det beror lite på vad du har för vardagsrum.  Har du ett riktigt stort vardagsrum med högt i tak så kan du satsa på att ha en maffig taklampa. Du kan även satsa på att ha en snygg plafond eller en pendellampa.

Golvlampor till rummets hörn

I alla rum finns det ofta hörn, som utan en bra lampa kan bli mörk och trist. Där passar det oftast allra bäst att sätta en golvlampa! Fördelen med golvlampan är ju att den finns i många olika färger och former. En del av dem kan vinklas, andra har flera armar och skärmar och de finns i många olika höjder. Du kan satsa på en snygg golvlampa svart metall, som är en tidlös lampa som alltid är modern.

Andra lampor för ditt vardagsrum

Utöver att ha en bra taklampa och en eller flera golvlampor i ditt vardagsrum så finns det gott om andra sorters lampor och belysning som passar bra att ha i detta rum. Du kan till exempel satsa på snygga fönsterlampor eller snygga bordslampor. Det är inte heller fel att belysa tavlor, växter eller delar av din bokhylla eller tv-bänk. Att sätta en led list runt vissa möbler är en snygg inredningsdetalj med. Om du är ute efter att hitta nya, snygga lampor på nätet, så kan du med fördel kolla in lamp24. Hos dem hittar du det mesta du behöver i lampväg!