Oavsett om du redan håller på med sporten/hobbyn airsoft, eller vill börja med det, så är en viktig del av det hela ett bra vapen! Det man brukar använda sig av, det är olika airsoft guns. Om du vill, köp airsoft hos Guncity!

När man talar om airsoft guns, så kan det vara olika typer av gevär eller pistoler, som alla är replikor av riktiga vapen. Kulorna till vapnen är i plast. Vapnen i sig kan drivas med fjädrar, batterier eller gas.

Hitta rätt airsoft gun

När du ska välja mellan alla airsoft guns, så är det ju bra att ha koll på vad det finns att välja på! En vanlig modell är AEG, som står för Automatic Electric Gun. Dessa finns som automatkarbiner/rifles. De drivs med hjälp av batterier och är rätt enkla att hantera. De har ingen repeterande mantel/mekanism. Men en del varianter kommer med elektrisk eller pneumatisk blow back

Det finns även airsoft guns som heter GBBR som står för Gas blow back rifle. Drivningen sker med gas samt att det är en fjäder i den som ska spännas manuellt för varje skott. 

Du har även varianter så som semiautomatiska snipergevär, som även de tillhör AEG, samt SMG, som står för Submachine gun.

Pistoler

Inom airsoft så är det inte bara airsoft guns som finns att köpa. Det finns även en hel del olika pistoler. Bland annat har du GBB, som står för Gas blow back så väl som GNBB som då står för Gas non blow back. Båda dessa drivs med gas. 

Köp airsoft

Om du vill köpa en airsoft, så se då till att fundera på vad det är du vill ha och vad det är du ska göra med den. Du kan så klart ha flera airsoft guns om du vill! Du måste vara över 18 år för att få köpa och äga och använda den. 

Det är inte fel att klämma och känna på olika modeller, så har du möjlighet till det, gör det innan du bestämmer dig.

Glöm inte skyddsutrustningen

Inom airsoft är det ju viktigt att skydda vitala delar av din kropp. Även om kulorna är i plast, så kan de kännas en hel del samt skada dig, om du inte skyddar dig. Det är obligatoriskt krav på att du har ögonskydd. Sedan är det upp till dig om det ska vara i form av glasögon eller en hel mask. Sedan finns det även annat skydd du kan satsa på. Bland annat hela masker, hjälmar, tandskydd och handskar.

Se även till att bära oömma kläder och bekväma skor då du spelar. Det finns snygga uniformer och annat som tagits fram just för att spela airsoft. Satsa gärna även på smarta tillbehör så som bälten, väst, magasinfickor, plattbärare, ryggsäck eller vad du nu känner att du behöver. Ha även extra batterier, om du har en AEG samt extra ammunition.  Du kan hitta det mesta du behöver inom airsoft guns samt andra tillbehör om du kollar in GunCitys hemsida.